AANPAKKERS

In Heesch zijn we aanpakkers. Zeg maar gerust; aanpakkers voor elkaar. No nonsens, betrokken en op de gezellige Brabantse manier. Met elkaar verzetten we bergen. Stichting WIJ, HEESCH draagt graag haar steentje bij. Dat doen we vooral door vraag en aanbod te verbinden. Dat pakken we op verschillende niveaus op:

  1. Vrijwilligers (iemand die het leuk vindt om een ander ‘n keer mee te nemen naar een hobby of het werk, of school) en deelnemers (mensen die het leuk vinden om eens mee te gaan);
  2. Mensen die een specifieke vraag hebben (klaverjassen, bioscoopbezoek, wandeltocht, computerhulp, telefoonhulp etc.) waarvoor we de oplossing zoeken;
  3. Personen die niet in de gelegenheid zijn om bepaalde dingen zelf uit te voeren (boodschap, reparatieklus, instellen mobiele telefoon et cetera) waarvoor een oplossing op vrijwillige basis wordt gezocht.
  4. Het stimuleren van verenigingen tot het ontplooien van initiatieven voor doelgroepen die doorgaans minder eenvoudig toetreden. Denk aan een beginnersklas voor senioren en kortdurende introductielessen voor junioren.
  5. Een actieve samenwerking met de diverse instellingen en de gemeente Bernheze.
  6. Samenwerking met bedrijven, waaronder de lokale horeca.

VRIJWILLIGERS

Ben jij die Heeschenaar met een bijzondere hobby of baan? En sta jij ervoor open om gedurende een dag of dagdeel iemand er kennis mee te laten maken? Of maak jij deel uit van een kaartclubje en missen jullie nog één of meerdere personen? Of ben jij handig en ben je bereid (eenmalig of vaker) enkele uurtjes tijd te investeren in een klusje voor iemand die dat zelf niet kan? Of ben je helemaal niet handig maar wel bereid om af en toe voor iemand boodschappen te doen die daar zelf niet toe in de gelegenheid is? Super, want dan wachten wij met smart op jouw mailtje of belletje.

GEEF JE OP ALS DEELNEMER

Vind jij het leuk om eens gedurende een dag(deel) op te trekken met een gepassioneerde hobby-beoefenaar of werkende? Heb je al iets specifieks in gedachten? Misschien tref je op deze site al iemand aan die zich beschikbaar stelt. Misschien staat het er niet bij, dan geef gerust door met welke hobby of job jij kennis zou willen maken. Het kan ook zo zijn dat je een andere specifieke vraag hebt (kaartclub, wandelgroep, biljartgroep of weer een andere activiteit in teamverband). Laat het weten. En misschien zit je met de handen in het haar v.w.b. een bepaald (technisch) klusje of kun je de deur niet uit en zoek je iemand die de boodschappen bijeen brengt. Geef het ons door!

BEDRIJVEN EN VERENIGINGEN DOE MEE

Samen houden we onze leefomgeving vitaal. Als vereniging of onderneming kan je daar flink aan bijdragen. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen eenzaamheid tegengaan. Er zijn talloze initiatieven te bedenken waarbij het lokale bedrijfs- en verenigingsleven diverse Heeschenaren in beweging kunnen zetten: van georganiseerde samenkomsten tot bedrijfsbezoeken/ workshops, en van het formeren van speciale beginnersgroepen tot inzet van mensen voor hand- en spandiensten. Daarom roept Stichting WIJ, HEESCH alle bedrijven en verenigingen en scholen op om mee te denken en doen, initiatieven te ontplooien of ons te ondersteunen.

ONZE AANPAKKERS

In Heesch zijn we aanpakkers. Zeg maar gerust; aanpakkers voor elkaar. Met elkaar verzetten we bergen. WIJ, HEESCH draagt graag haar steentje bij. Daarbij wordt zij ondersteund door bijdragen van o.a.: