Zaterdagochtend, winters koud, blauwe lucht met een voorzichtig zonnetje… Op de Narcislaan arriveren 4 arrensleeën van Stichting de Arrenslee. Logo’s van WIJ, HEESCH worden vastgemaakt. Coronaproof tasjes met lunches uitgedeeld. Iedereen een deken en een warme kruik mee? Ondertussen wordt er gefotografeerd door diverse Media-mensen. Een journalist komt vragen wat WIJ aan het doen zijn?

Maandag 7 december is het de dag van de Vrijwilliger. Ook WIJ zijn blij met al onze vrijwilligers en willen op een creatieve, unieke manier onze vrijwilligers in het zonnetje zetten. Zo ontstond het idee om met paard en arrenslee iedere vrijwilliger persoonlijk thuis aan de deur een attentie aan te bieden, als dank voor de inzet.

Heesch werd in 4 routes ingedeeld. Adressen werden gepland. Partners van bestuursleden opgetrommeld om mee te rijden op de arrenslee. Dozen met attenties verdeeld… en zo vertrokken wij met de arrenslee op weg naar de eerste vrijwilliger op de route.

Prachtig die verbaasde gezichten. Vrijwilligers die een bedankje erg konden waarderen, maar tegelijkertijd het eigenlijk niet nodig vinden. “Je kunt  toch belangeloos iets voor je medemens over hebben? “ was regelmatig de reactie. Dat vinden WIJ ook, maar dan toch is het fijn, als je af en toe een kleine blijk van waardering ontvangt. Dankbaar, beduusd en blij. Die drie woorden vatten samen, hoe de reacties waren. Wat was nou die attentie? Een extra grote amaryllis. Symboliek erachter? Een amaryllis heeft weinig zorg nodig, maar met een klein beetje aandacht groeit hij uit tot een prachtige bloem.

Naast onze attenties, hebben WIJ ook de attenties vanuit gemeente Bernheze uitgedeeld aan onze vrijwilligers. Een mooie attentie van Depot, een kaartje met een persoonlijke boodschap van de wethouder. Ons Welzijn verzorgde de logistiek voor de gemeente en zorgde voor deze attenties, die ook zeer gewaardeerd werden.

WIJ hebben genoten! Iedereen die mee geholpen heeft willen WIJ nogmaals via deze weg heel hartelijk danken!

Bestuur WIJ, HEESCH