Recept: Men neme 12 vrijwilligers, 3 bestuursleden, Eten Over?Bernheze en een aantal enthousiaste sponsoren. Ingrediënten worden verdeeld. Pannen  worden op het fornuis gezet. In totaal ontstaat ruim 50 liter lekkere, goedgevulde verse erwtensoep. Spek, een lekker vers gebakken broodje gebakken door 2 vrijwilligsters, een toetje en ook een mandarijn worden aan het pakketje toegevoegd.

In totaal ontstonden zo 149 verse maaltijden. Wat hebben we een lol onderling gehad. Natuurlijk op afstand, maar toch dichtbij via app, beeldbellen en veel foto’s delen met elkaar. Ieder in zijn eigen keuken maar toch samen.

Donderdags werd de eerste lading pakketjes verstrekt aan Heidi van Eten Over?Bernheze, waarmee zij haar mensen kon voorzien van dit lekkers. Afgelopen  zaterdag is de 2e ronde rondgebracht door ons bestuur voor alle hulpvragers. Geweldige reacties! Mensen die vol schoten, dankbaar en vertelden, dat zij zich inmiddels niet meer zo eenzaam voelen omdat ze zich samen een beetje WIJ voelen. Een oudere dame die zei, dat zij ontroerd is over de liefde van andere mensen, die dit voor haar over hebben… Daar raken WIJ ook even stil van, ontroerd, traantje wegpinkend en juist door dit soort reacties nog gemotiveerder!

Ondertussen continu berichtjes, dat de soep verschrikkelijk lekker smaakt en of we het recept mogen delen… Wie weet, we zullen met de oorspronkelijke kok spreken en vragen of we haar recept mogen delen op onze website… wordt vervolgd.

Een speciaal woord van dank aan onze sponsoren voor deze soepenactie: Albert Heijn Heesch , Slagerij van Orsouw, Jumbo Wiegmans en Stickerwinkel.com