WIJ, HEESCH… OMDAT ER VOLOP WERK AAN DE WINKEL IS.

Wie is tegenwoordig niet druk? Zo druk, dat we de mensen om ons heen weleens lijken te vergeten. Het aantal mensen die gevoelens van eenzaamheid kennen is groter dan ooit. Zo wordt gesteld dat 30% van de Heeschenaren soms tot regelmatig met deze gevoelens geconfronteerd wordt. Daarbij gaat het om jong en oud. Een serieus maatschappelijk probleem dat ons dus allen kan overkomen.

Stichting WIJ, HEESCH bestaat uit vrijwilligers die er werk van maken. Die wegen en middelen zoeken om mensen op een positieve en energieke wijze te verbinden, kortstondig of soms zelfs langdurig. Dat gebeurt doordat een vrijwilliger aanbiedt dat iemand meegaat tijdens de beoefening van zijn hobby of werk, opleiding. Het kan ook een speciale introductiemiddag bij een bepaalde vereniging of instantie zijn (sport- of muziekvereniging, school of bijvoorbeeld De Eijnderic) of een wandeltocht of een samenkomst bij een bedrijfsrondleiding. WIJ, HEESCH biedt doorlopend initiatieven aan zodat iedereen die zich ertoe geroepen voelt mee kan doen.

VOOR WIE

WIJ, HEESCH dat zijn wij allemaal. Iedereen kan bijdragen aan de doelstelling van een vitale leefomgeving.

Ben je bereid om als vrijwilliger bij te dragen, dan meld je gauw aan. Het hoeft je helemaal niet veel tijd te kosten, want het is al geweldig als je iemand een dag(deel) mee kunt nemen naar jouw hobby of werk, opleiding. Een hobby, werk of opleiding dat jijzelf misschien al de gewoonste zaak van de wereld vindt, maar voor een buitenstaander wel degelijk verrassend en/ of inspirerend. En laten we eerlijk zijn; het is toch hartstikke leuk om een andere bij te praten over jouw passie? 

Wil jij als deelnemer leuke dingen meemaken; geef je eveneens op. Zo kan je bij voorbeeld gekoppeld worden aan een andere Heeschenaar met een leuke, boeiende hobby of baan. Zo verzeker je jezelf van een leuk uitje en word je geïnformeerd en geïnspireerd. Misschien zet het je wel op een heel nieuw pad. En op z’n minst gezegd heb je even iets bijzonders meegemaakt. Want hoe vaak krijg je de kans om zomaar een kijkje in de keuken van een ander te krijgen?!

En vertegenwoordig jij een bedrijf , vereniging of school en heb je een idee hoe jullie bij kunnen dragen? Mooi, dan geef dat ook zeker even door. Want misschien kun je voor meerdere mensen bedrijfsbezoeken inplannen of een introductiemiddag organiseren. Wellicht heb je heel andere ideeën. Allemaal leuk en goed. Laat het ons weten!

VERENIGINGEN

Er heerst veel eenzaamheid in de wereld. Zo ook in Heesch. Maar liefst één op de drie Heeschenaren voelt zich regelmatig tot doorlopend niet verbonden, want dat is wat eenzaamheid betekent. Er wordt een emotionele band met anderen gemist, of op z’n minst gezegd, heeft men minder contact met anderen dan door de betrokkene gewenst. Het is een persoonlijke ervaring, die men doorgaans niet ‘aan de grote klok hangt’. Daarmee is het een verborgen probleem. Begrijpelijk, maar ook verdrietig. Want als zoveel mensen deze gevoelens van eenzaamheid ervaren, dan is het toch ook logisch dat we er met z’n allen werk van maken?

Stichting WIJ, HEESCH neemt daarom volop initiatieven om Heeschenaren met elkaar in verbinding te brengen. Niet alleen voor mensen die gevoelens van eenzaamheid ervaren, maar juist ook om eenzaamheid te voorkomen. Zo willen wij maximaal bijdragen aan de vitale leefomgeving. Dat doen we op nuchtere en betrokken wijze. En vooral door leuke dingen te bedenken en uit te voeren. Dit doen we in nauw contact met reeds bestaande organisaties die zich ook inspannen rondom hetzelfde thema.

VRAAG & AANBOD

Gevraagd

Extra hulp voor onderhoud Begraafplaats

Namens de beheerder van de Begraafplaats is de vraag gesteld of er misschien vrijwilligers zijn die willen helpen bij het onderhoud i.v.m. zieken.

Wie zou dit een mooie manier van vrijwilligers inzet vinden?


Reageren kan HIER
Ik schaam me...

Voor een meneer met de nodige lichamelijke beperkingen zijn we op zoek naar iemand die voor hem zijn voortuin bij zou willen houden.

Hij kan het zelf echt niet meer, maar schaamt zich als hij vanachter zijn woonkamerraam naar buiten kijkt. Let op het is buiten de kern Heesch!


Reageren kan HIER
Help, ik ben door mijn rug gegaan!

We hebben ‘n oude vlonder die rot was weg gehaald.

Maar nu ben ik door mijn knie en rug gegaan, ben bang dat ik het voorlopig zelf niet kan doen. Dus zoek ik iemand die me kan helpen. 


Reageren kan HIER
Contact

Voor een 81 jarige man met een verstandelijke beperking zoeken we iemand die 1 of 2 keer per week met hem wil gaan wandelen of een gezelschapsspel wil doen.
Heb je zin en tijd om deze man hier een groot plezier mee te doen?


Reageren kan HIER
Haag knippen

Gevraagd voor een man met rugklachten na val van trap: hulp bij knippen van heg (ongeveer 13 mtr lang en ongeveer 2 mtr hoog)


Reageren kan HIER

Om fit te blijven houd ik mij naast wandelen, hoofdzakelijk bezig met fietsen.
Met fietsen bedoel ik geen rondje om de kerk, maar een hele middag in het
buitengebied rond te trekken en genieten van de natuur.
Mijn fietsmaat geruime tijd geleden verloren en helaas geen nieuwe maat
gevonden, ook niet bij de KBO fietsclub.
Mijn voorkeur gaat uit naar een actieve alleenstaande vrouw, met in mijn
achterhoofd de gedachte om samen ook is een bus dagtochtje te maken,
o.a. verzorgd door de KBO of reisbureau.
Is dit wat u ook zoekt of leuk lijkt?


Reageren kan HIER

Ingevuld

Koffie? Spelletje? Even Wandelen?

WIJ zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om één keer per 2 weken op de woensdagmiddag (14:40-16:30) een zelfstandig wonende dame  van 93 gezelschap te houden. Koffie drinken, spelletjes doen of een wandelingetje met de rolstoel zijn dingen die mevrouw erg fijn vind. Mevrouw is alleen en heeft geen kinderen . Wie wil er eens in per 2 weken een aantal uurtjes leuke dingen doen met- of gewoon voor de gezellige klets met deze dame?


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Lichte tuinwerkzaamheden

Hallo,
Mijn moeder (76) woont in Heesch en zoekt iemand die haar tweemaal per maand helpt met haar tuin. Ze doet veel zelf maar mist toch een helpende hand. Wie zou het leuk vinden om haar te helpen? Ik woon helaas wat verder weg dus beperkt beschikbaar. We horen het graag, alvast bedankt.


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Boodschapjes nodig

Voor een meneer die niet zo makkelijk ter been is zijn WIJ op zoek naar iemand die even wat boodschapjes voor hem haalt.

Wie wil hem even helpen?


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Tuin bijhouden

Voor een oudere dame Zijn WIJ op zoek naar iemand die haar tuin even voorjaar-klaar wil maken, 

Wie geeft haar die glimlach op haar gezicht?


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Onderhoud begraafplaats Heesch

De Stichting Begraafplaats Heesch is op zoek naar een 2 tal vrijwilligers die hun willen ondersteunen met het klein onderhoud op onze begraafplaats.

Het groot onderhoud wordt gedaan door een hoveniersbedrijf.

De vrijwilligers kunnen zelf hun tijd indelen. In overleg wordt hen een stukje van de begraafplaats toe gewezen welke zij kunnen onderhouden wanneer hen het schikt.

Het gereedschap wordt hen ter beschikking gesteld.

 


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Even helpen alsjeblieft!

Voor een Mevrouw zoeken we iemand die voor haar wat boodschapjes kan doen.


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
De lente komt er aan!

Voor een oudere dame zijn we op zoek naar iemand die haar struiken in de tuin wil snoeien. Ze zijn niet zo heel groot en ook niet zo veel, maar ze zou het graag gedaan hebben zodat in het voorjaar alles er weer mooi bij staat!  Het is wel fijn als u een snoeischaar heeft, want die van mw. is niet de jongste meer .


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Lekker even naar buiten!

Voor een meneer op leeftijd die meerdere malen per dag vanuit de thuiszorg hulp krijgt zoeken we iemand die 1 x per week op de maandag eventjes met hem een klein rondje zou willen wandelen.


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Geen familie in de buurt, maar heb boodschapjes nodig!

Voor een chronisch zieke jonge dame zijn WIJ op zoek naar iemand die haar even uit de brand helpt door wat boodschappen voor haar te doen.


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Soepenactie WIJ, HEESCH

Voor onze soepenactie in de 3de week van januari, zijn WIJ op zoek naar mensen die voor ons een pan van 5 ltr. erwtensoep willen maken op 18-19-20 januari.

WIJ gaat al de minima en onze hulpvragers thuis een beker erwtensoep met brood en spek brengen.

Wilt u graag voor ons koken?

WIJ zorgt voor het recept en de ingrediënten !

 


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Instellen electrische radiator

Voor een hulpvrager zijn we op zoek naar iemand die verstand heeft van elektrische radiatoren van het merk VASKO.

Dhr. is op zoek naar iemand die het apparaat voor hem kan instellen.


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Wandelen klein stukje maar

Voor een 91 jarige dame in rolstoel en slechthorend zoeken we een vrijwilliger die 1 x per week met haar een stukje wil wandelen.

 


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Gordijnrails ophangen bij de voordeur 'het is zo koud'

Het is zo koud! Is er iemand die een stukje gordijnrails op kan hangen bij mijn voordeur? Dan kan ik daar een gordijn voor hangen tegen de kou!


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Wij krijgen het niet voor elkaar om de Corona-app te installeren

Voor een ouder echtpaar wat nog werkt met een wat verouderde telefoon zijn we op zoek naar iemand die hun kan helpen met het installeren van de Corona-app.

Door alle huidige omstandigheden zouden ze het fijn vinden deze ook op hun mobiele telefoon te hebben.


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Rolgordijnen

Een oudere dame uit Heesch zonder kinderen en een recent overleden echtgenoot zoekt iemand die haar kan helpen haar rolgordijn te maken.
Welke handige vrijwilliger met een paar minuutjes tijd, zou haar willen helpen?


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Kunt u mijn eigen vrijwilliger bellen?

Van een oude bekende binnen de Stichting hebben we wederom de hulpvraag gekregen om haar ‘eigen’ vrijwilliger weer te vragen om haar tuin even bij te werken.


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Help mijn huur kan ik niet betalen!

Voor een meneer uit ons mooie dorp hebben we de hulpvraag gekregen om eens mee te kijken met de huurachterstand.

Hij snapt er niets van en hij kan de kinderen die zijn administratie doen niet bereiken.


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Onze moeder raakt eenzaam!!!

Er is vraag naar een vrijwilligster 1x per week, in de middag.

Doel is om met de moeder van de aanvrager even te wandelen met de rolstoel, samen een kopje koffie te drinken of een bordspel te spelen, zoals scrabble.

De kinderen wonen allemaal ver weg, waardoor ze niet in staat zijn om wat vaker bij moeder langs te komen, en merken dat mevrouw eenzaam begint te raken.

 


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Boodschappen nodig, ik durf niet naar de winkel

Ik durf eigenlijk niet meer naar de winkel met al die berichten over Corona.

Kan er iemand voor mij boodschappen doen?


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Vervoer naar het zwemmen

Voor een heer van 90 lentes jong zijn we op zoek naar iemand die hem naar het zwembad in Oss op en neer wil brengen.

Vervoer met de Regiotaxi is mogelijk maar de wachttijden voor - en- achteraf zijn te vermoeiend door zijn leeftijd.

Tijden in overleg! 


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Ik voel me zo eenzaam...

Voor een mevrouw op leeftijd zoeken we iemand die eens lekker met haar wil kletsen, via de telefoon of lekker met een kopje koffie erbij!

Ondanks alle voor haar drukke bezigheden zoals fysio-therapie en met de duofiets erop uit,  voelt ze zich zo alleen….

Ze wil graag een nette dame, zoals zij zelf ook is!


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Eenzame oudere dame

Voor een zeer slechthorende oudere dame zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die haar 1 keer per week, liefst tegen het weekend, op wil zoeken voor een praatje, spelletje wat drinken of misschien zelfs een wandelingetje. Ze krijgt nu 1  keer per 2 weken iemand op de dinsdag voor een kopje koffie, maar die gaat daarna direct weer weg.
Mevrouw zou graag tegen het weekend nog eens bezoek ontvangen omdat dan de eenzaamheid haar weer overvalt.


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Boodschappen

Voor een 81 jarige man  met een verstandelijke beperking zoeken we een vrijwilliger die 1 keer in de week samen met hem boodschappen bij de AH kan doen. Dit is tijdelijk, tot hij bij beschermd wonen kan.


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Koffie

Oudere dame die met rollator loopt voelt zich eenzaam, en zou het heel fijn vinden als iemand eens een kopje koffie komt drinken en een praatje maakt.
Wie maakt de dag van deze mevrouw weer leuk? 


Update: er is een vrijwilliger gevonden!
Tuinonderhoud

Voor een mevrouw die een nieuwe schouder heeft gekregen met een wat grotere tuin, zoeken we een vrijwilliger die haar tijdelijk zou willen helpen met het onderhoud van haar tuin.
Wie heeft er tijd en zin om deze mevrouw te helpen? 


Update: er is een vrijwilliger gevonden!

Aangeboden

Klusjes

Hans is een enthousiaste aanpakker die eigenlijk wel van alles wil doen. Dus als je een klusje hebt of boodschappen of iets anders waar je mee geholpen zou kunnen worden dan mag je een beroep op hem doen.


Contact opnemen kan HIER

Henk is handig met computers, tablets, gsm (zowel Iphone als Android) en heeft ook verstand van elektrische problemen. Heb je dus een probleem op dit gebied dan mag je Henk om hulp vragen.


Contact opnemen kan HIER
Divers

Hoi ik ben Bryan. Ik ben 22 jaar oud en woon in Heesch. Ik wil me aanmelden als vrijwilliger. Wat ik zou kunnen betekenen is flyers rond brengen. Mensen bezoeken evt. helpen met computer of telefoon problemen oplossen. Een wandeling maken.


Contact opnemen kan HIER
De Luisterlijn

Heb je een luisterend oor nodig? Wil je anoniem je verhaal kwijt? Bel dan met De Luisterlijn.
Nationaal: 0900-0767
Regionaal: 073-6140048


Contact opnemen kan HIER

WAAR MOET IK ZIJN?

De locatie om je aan te melden:
Aanmelden kun je online doen via info@wijheesch.nl. Geef daarbij duidelijk je naam, adres en telefoonnummer door. Bij voorkeur vermeld je ook al of je als vrijwilliger (je kunt iemand mee op pad nemen) of als deelnemer (je wilt graag met iemand in contact komen) reageert. Bellen kan ook: 06 -12997409.

De locatie waar e.e.a. zal plaatsvinden:
Stichting WIJ, HEESCH brengt mensen met elkaar in verbinding. In de basis koppelen we een Heeschenaar (vrijwilliger) aan een andere Heeschenaar (deelnemer). Die koppeling geschiedt op basis van een gezamenlijke interesse (hobby of werk), doorgaans op de locatie van de vrijwilliger (zijn werklocatie, waar deze diens hobby uitoefent of weer een andere plek).